Arthur en de strijd om Camelot

0

DSC_0179DSC_0135Event-Team en hun musical
Met alle heisa rond de musical 14-18, die toch wel veel media-aandacht krijgt, is het enorm leuk dat er ten velde nog casts klaarstaan met minder bekende producties, maar met een enthousiasme om ‘u’ tegen te zeggen. Een van die groepen is Event-Team. Dit, nog niet professionele gezelschap presenteerde vanaf april de musical “Arthur en de strijd om Camelot”. Wij waren trots om op 10 april in CC de Stroming in Evergem de volledige try-out te zien. Voorlopig wordt het stuk in Evergem en Gent gespeeld.
Het verhaal gaat over Arthur, een jongen uit 2014, die gepest wordt door zijn stiefmoeder en stiefbroer. Tijdens een bliksem verliest hij het bewustzijn en belandt hij pardoes 1000 jaar teug in de tijd. Hier ontwaakt hij in de wereld van zijn fantasie, de verhalen en mythes rond Koning Arthur. Hij komt ridder Lancelot en lady Guinevere tegen die op zoek zijn naar het magische zwaard in de steen. Hij die dit zwaard grijpt, wordt koning van Engeland en volgt zo de gestorven koning Uther Pendragon op, maar er zijn kapers op de kust. Pendragons stiefdochter, de boosaardige popdiva Morgana Le Fay met haar domme knecht Mordred zijn ook op zoek en het avontuur kan beginnen.
Wij zagen een spannende, swingende musical van 2 keer 1 uur die ons ten volle kon bekoren. Zowel muzikaal als choreografisch werd er ijzersterk vertolkt. Het verhaal was op de koop toe geregeld zeer spannend, wat dikwijls bij musicals van een mindere kwaliteit is. Wij zagen echt hoe een musical moet zijn. Graag noemen we wat namen uit de hoofdcast, waarvan we zeker zijn dat we sommigen later nog zullen ontmoeten.
Arthur: Wesley Van Der Veken – Lady Guinevere: Chloé De Bie – Ridder Lancelot: Nils Knockaert – Morgana Le Fay: Dorothy Wuyts – Merlijn: Koen Moreels – Mordred: Nick Durivault
De productie en regie zijn in handen van Olivier De Meyer.
Dit is een stuk dat zo professioneel gespeeld wordt, dat wij hopen dat het ook naar Antwerpen kan komen.
We zien al uit naar de volgende musical van deze groep.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here