Activiteiten Wilrica juli – oktober

0

Kring voor Heemkunde Wilrica kondigt zijn activiteiten voor de komende maanden aan.

WANDELEN OP ZONDAG
Op vraag van vele sympathisanten herneemt Wilrica een aantal van zijn geleide wandelingen. Ditmaal telkens op de eerste zondag van de volgende maanden en in samenwerking met het districtsbestuur van Wilrijk.
De korte wandelingen zijn gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. Het maximum aantal deelnemers is immers beperkt tot 25. Inschrijven kan via https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-wilrijk-1/sport/wilrijk-wandelt-de-hele-zomer-lang of via Gilbert Van Nuffel, gilbertvannuffel@mail.be of 0475 20 93 65.

Valaar-weetjes
Zondag 1 juli – 13.30 u.

De wijk Valaar is bij de meesten genoegzaam bekend maar toch telt deze wijk tal van verborgen nieuwsjes en historische anekdotes. Onder meer over de kromlopende Pastoor Bauwenslaan, dat verborgen standbeeld in de Oudehofstraat of de merkwaardige Athenestraat …

Vertrek: Café Den Brem, hoek Valaardreef/Bosheidelaan
Duurtijd: 1,5u. Afstand: 3km. Begeleider en verteller: Gilbert Van Nuffel

Tussen Oosterveld en Elsdonk
Zondag 5 augustus – 13.30 u.

Een wandeling door de wijken Oosterveld en Elsdonk met de brochure Architectuurwandelingen als richtlijn. De gids vertelt u onderweg onder meer over de art-deco van Résidence Elsdonck, het ontstaan van de Garden City-buurt en de merkwaardige architectuur van de Pius X-kerk.

Vertrek: Dienstencentrum Oosterveld, Groenenborgerlaan 185
Duurtijd: 2u. Afstand: 3,5 km. Begeleider en verteller: Ken Van Nuffel

Van ruïne tot adellijke salons
Zondag 2 september – 13.30 u.

Deze zeer korte wandeling vertrekt vanuit de wijk Neerland naar het Terbekehof aan de andere zijde van de A12. Een kasteel dat decennialang in een vervallen toestand verkeerde maar sinds vorig jaar, na een oordeelkundige restauratie, uitgroeide tot een prestigieuze horecazaak. Ook een uitleg over het ontstaan van de Edenwijk (de basis van het huidige Neerland) in 1958 wordt niet vergeten.

Vertrek: Neerlandhof, Edenplein
Duurtijd: 1u.15 Afstand: 2km. Begeleider en verteller: Gilbert Van Nuffel
Deze wandeling loopt voor een klein deel over een slecht liggende kasseistrook.

Een rondje Bloemenveld
Zondag 7 oktober – 13.30 u.

Een wandeling door een stukje “groen” Wilrijk met weetjes over het vroegere Molenveld, de Slijkhoek, de verdwenen Wilsonwijk, de Struisbeek, de spoorweg. Deze wandeling heeft plaats in het kader van de Dag van de Trage Weg.

Vertrek: Dienstencentrum Romanza, Klaproosstraat 74
Duurtijd: 1,5u. Afstand: 3,5 km. Begeleider en verteller: Jean Knops
Gesloten schoeisel aanbevolen bij nat weer.

WILRICA STELT VOOR

Tijdens het Jaarmarktweekeinde stelt Wilrica twee power-point-presentaties voor in het Auditorium (gelijkvloers) van het Wilrijkse districtshuis. Iedereen is welkom op deze gratis voorstellingen van ongeveer een uur.

Meer dan een eeuw Wilrijk Jaarmarkt
Zondag 12 augustus – 10.30 u.

De jaarmarkt in Wilrijk is aan zijn 127ste editie toe en behoort hiermee tot één van de oudste in de Antwerpse regio. Gedurende de voorbije eeuw is deze markt steeds een bijzondere attractie gebleven met de kermis, de wielerkoers, de trottinettenkoers, de veekeuring, enzovoort. Gilbert geeft uitleg bij een bondig beeldverslag.

Bijzondere architectuur in de Wilrijkse wijken
Zondag 12 augustus – 14 u.

Ken neemt u mee op een lukrake wandeling langsheen enkele merkwaardige architecturale pareltjes in Elsdonk, Park en andere woonbuurten in ons district.

Bezoek diezelfde zondag ook onze Wilrica-stand op de Geitenmarkt – Bist, tussen 11 u. en 16 u. U kunt zich daar oude en nieuwe heemkundige lectuur aanschaffen of algemene informatie bekomen. Onze voorzitter Hugo tekent present.

 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here