Tuincenter Mampay biedt natuurlijke oplossing voor de buxusmot!

1

VIERSEL – Met een selectie uit de beste merken en veel oog voor duurzaamheid bieden Paul en Michel Mampay en hun team al jarenlang gepaste oplossingen op maat voor eenieders tuin. Hiervoor kan Tuincenter Mampay een beroep doen op twee generaties ervaring en expertise en een grote passie voor alles wat met de natuur te maken heeft. Mampay profileert zich bovendien als ‘de kortste weg naar een groenere wereld’. Dat van deze slogan effectief werk wordt gemaakt, bewezen de gebroeders Mampay onlangs nog door een milieuvriendelijke, geschikte oplossing te vinden voor de vervelende plaag van de buxusmot.

Zaakvoerder Paul Mampay licht toe: “De biologische oplossing voor de bestrijding van de buxusmot bestaat uit een feromoon of een seksuele lokstof op basis van de geur van de vrouwelijke buxusmot. De lokstof is erg sterk en trekt de mannelijke motten aan in een straal van circa 100 meter van de val! Het milieuvriendelijke product is bovendien heel eenvoudig aan te brengen in een val.” (zie foto)

Door de mannelijke motten te neutraliseren wordt een verdere voortplanting van de mot tegengegaan, met een uiteindelijke verdwijning tot gevolg. Het feromoon werkt normaal tot 6 weken en tijdens de zomermaanden 4 weken. Er zijn twee cycli waarin men de motten waarneemt: juni-juli en augustus–september, afhankelijk van het weer zelfs tot in oktober. De vlinders leven ongeveer acht dagen en tijdens deze periode vindt ook de eileg plaats. De eerste generatie rupsen verschijnt normaliter vanaf juli en kent een piekmoment in augustus, waarbij dit jaar heel veel vraatschade werd aangericht. “Het is echt belangrijk dat men ervoor zorgt dat het leggen van de eieren zo min mogelijk gebeurt. Het product dat we hiervoor in huis hebben gehaald, biedt hiervoor een even natuurlijke als effectieve oplossing”, aldus een tevreden Paul Mampay.

Tuincenter Mampay – Herentalsebaan 59 – 2240 Zandhoven – www.mampay.be

Meer weten? Contacteer Paul Mampay op 03 485 53 36

Geen posts om weer te geven

1 REACTIE

  1. Ik heb er reeds 3 in mijn tuin en het werkt zeer goed. Maar iedereen die buxus in zijn tuin heeft zou moeten verplicht zijn om dit te doen opgelegd door alle gemeentebesturen. En de rekening sturen naar de invoerder van goedkope Buxus uit China.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here